اشکالات تغذیه و توزیع مرکب
سیستم مرکبدان یک ماشین چاپ افست معمولاً شامل یک مرکبدان، نورد مرکب، نورد قطع و وصل تغذیه مرکب (نورد واسطه) سه یا چهار نورد آهنی صلایه، چهار نورد لاستیکی واسطه، سه یا چهار نورد روی زینک (نورد فرم) از جنس لاستیک و یا مواد مشابه دیگر است. نورد مرکب و نورد واسطه، کنترل تغذیه مقدار معینی از مرکب را به عهده دارند، نوردهای صلایه و نوردهای واسطه، یک لایه نازک از مرکب را به نوردهای روی زینک (نورد فرم) منتقل میکنند که این مرکب چاپ خواهد شد. نوردهای فرم (روی زینک) برحسب نیاز تصویر چاپی، مرکب را به قسمت های چاپ شونده منتقل می کنند.
برای کارکرد درست، حرکت نوردهای صلایه باید با دنده و یا زنجیره انجام شود. سرعت حرکت این نوردها باید با سرعت حرکت سیلندر زینک برابر باشد. حرکت نوردهای واسطه و نوردهای فرم فقط در اثر تماس سطح نوردها با یکدیگر انجام می شود.
حرکت نورد مرکب بهطور متناوب به وسیله شیطانک و یا کلاچ کنترل می شود، تنظیم تیغه مرکبدان و حرکت نورد مرکب تعیینکننده مقدار مرکبی است که به نوردهای دیگر منتقل شده و سرانجام بر روی کاغذ چاپ می شود.
توزیع یکنواخت مرکب بر روی نوردها در اثر حرکت نوردهای صلایه و متفاوت بودن قطر نوردها صورت می گیرد و قابل تنظیم است. ضخامت لایه مرکب از نظر توزیع آن در طول نورد، حتماً یک اندازه نیست. زیرا نیاز زینک به مرکب در قسمت های مختلف آن ممکن است متفاوت باشد.