تاثیر هفت تا دوازده درصدی افزایش تعرفه مرکب در حوزه نشر
بابک عابدین؛ عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با اشاره به تبعات افزایش تعرفه واردات مرکب بر حوزه نشر گفت: به دنبال افزایش نرخ دلار در کشور، همچنین تصمیمات اخیر مبنی بر افزایش تعرفه واردات مرکب در کشور پیشبینی میشود قیمت این کالا به عنوان یکی از مواد اولیه صنعت چاپ و نشر حدود هفت تا ۱۲ درصد در بخش کتاب تاثیرگذار باشد.
بابک عابدین در گفتوگو، با بیان اینکه مرکب از سالها پیش در فهرست تعرفه پنج درصدی واردات قرار داشت، عنوان کرد: امسال این تعرفه به ۱۰ درصد رسید و طبق آخرین شنیده ها قرار است به ۱۵ درصد افزایش پیدا کند که این افزایش تعرفه زنگ خطری جدی برای فعالان صنعت چاپ در حوزههای مختلف، به ویژه صنعت نشر ایران خواهد بود.
وی ادامه داد: مرکب چاپ در فرآیندهای مختلف این صنعت مصرف می شود، مانند چاپ افست، فلکسو، لترپرس، روتو گراور و سیلک اسرین به تناسب نیازی که چاپخانهدار دارد استفاده میشود و این مرکب به جز استفاده در محصولات چاپی و فرهنگی برای صنایع دیگر هیچ مصرفی ندارد.
عابدین با بیان اینکه برخی مواد واسطهای در چرخه تولید صنعت چاپ مواد اولیه چاپخانهها است، گفت: در این زمینه نمیتوانیم بگوییم که این مواد واسطهای هستند زیرا بدون فرآیند چاپ ارزشی ندارند. به عنوان مثال کاغذ سفید، انواع فیلم ها یا مرکب بدون استفاده از فرآیند چاپ هیچ استفاده دیگری ندارند و به همین دلیل دولت نباید به این مواد به عنوان مواد واسطهای یا تزیینی نگاه کند و تعرفه برای آن ببندد. مرکبها فقط در پروسه چاپ قابلیت ارزش افزوده دارند و باید با حداقل حقوق و عوارض در زنجیره تأمین قرار بگیرند.
وی افزود: طبق قانون برای بسیاری از مواد اولیه و واسطهای وارداتی که فاقد مزیت رقابتی در زنجیره تولید و صادرات هستند تعرفه ۵ درصد پیشبینی شده است و هیچگونه حقوق و عوارض گمرکی ندارند. مرکب چاپ تا پیش از این در این فهرست قرار داشت اما متاسفانه از این دایره خارج شده است.افزایش تعرفه مرکب در حوزه نشر
افزایش تعرفه مرکب در حوزه نشر