محلول رطوبت مرکب را به صورت قطرات و یا لایه سوار بر مرکب در بر می گیرد. اگر قطرات محلول رطوبت، بیش از اندازه مناسب گسترش یابد، فرآیند چاپ افست بلافاصله شکسته می شود و مرکب بر روی پلیت منتقل نمی شود و یا انتقال کمتر انجام می شود. به دلیل نازکی لایه محلول، تفکیک نواحی دارای تصویر مدتی به طول نمی انجامد و در نتیجه نواحی بدون تصویر هم مرکب می گیرند.
این پدیده منفی زمینه آوردن نام دارد. به همین دلیل هم زمان با طراحی واحدهای مرکب دهی، سیستم های رطوبت دهی طراحی شده اند که امکان تعویض مسیر و انتشار محلول رطوبت را داشته باشند. این عملکرد از طریق نوردهای رابط که می توانند درگیر و یا جدا شوند، انجام می شود.
پیشنهاد میکنیم مطلب ” انواع سیستم رطوبت دهی چاپ ” را نیز مطالعه نمائید
محلول رطوبت دهی : در فرآیند متداول چاپ افست محلول رطوبت دهی برای تفکیک نواحی دارای تصویر به کار می رود و این به معنای جلوگیری از انتقال مرکب به نواحی بدون تصویر بر روی پلیت است.
عامل عمده تشکیل دهنده محلول رطوبت دهی، آب است. محلول رطوبت دهی معمولا شامل عامل محافظ پلیت، عامل مرطوب کننده، الکل ایزوپروپیلIPA، ماده بافر و افزودنی های ضد میکروب است. صمغ عربی برای حفاظت از پلیت به کار می رود و عامل مرطوب کننده و الکل ایزوپروپیل برای کاهش کشش سطحی به کار می روند.
منبع : کتاب ماشین آلات صنایع چاپ
تالیف و ترجمه : داود لطفی