فن آوری سیستم سه سیلندری چاپ

سیستم های سه سیلندری به مرور زمان به پر طرفدارترین فن آوری در سیستم های افست ورقی تبدیل شده است. ماشین های چند رنگ با فن آوری سه سیلندری به صورت طراحی تک واحدی (واحدهای مجزا چاپ) ساخته می شوند. واحدهای چاپ این ماشین ها به وسیله سیستم انتقال سیلندری به یکدیگر مرتبط می شوند. در این طراحی کلیه واحدهای چاپ چند رنگ کاملا شبیه به یکدیگرند. این تشابه دارای مزایای بسیاری است که از آن جمله می توان به زمان های یکسان خشک شدن مرکب بر روی ورق در واحدهای چاپ هم شکل اشاره کرد. شکل زیر واحد چاپ با طراحی سه سیلندری، سیلندر چاپ دوبل و سیلندر انتقال سه برابر را نشان می دهد.

در تمام ماشین های چاپ سه سیلندری اغلب بخش ها و اجزا در واحدهای مختلف به دلیل ایجاد حرکت و عملکرد یکسان و یکنواخت تقریبا شبیه یکدیگر طراحی شده اند. این طراحی از قواعدی پیروی می کند. به طور مثال، سیلندرهای پلیت و لاستیک در این ماشین ها به وسیله آسوره ها با یکدیگر در تماس هستند. این بدان معناست که فاصله بین سیلندرهای پلیت و لاستیک به تنظیم چاپکار بستگی ندارد.

برای تنظیم فشار چاپ در این ماشین ها فاصله بین سیلندر لاستیک و سیلندر چاپ به وسیله سیستم کنترل لنگ اکنستری تنظیم و تعیین می شود. این لنگ بر روی دیواره جانبی بدنه ماشین کار گذاشته شده است. در عین حال فشار بین سیلندر لاستیک و پلیت نیز به وسیله زیرسازی لاستیک ورق های زیر لاستیکی انجام می شود. برای انتقال صحیح و دقیق بر روی سطح چاپ لازم است فشار چاپ را نسبت به کیفیت و ضخامت ورق چاپی تنظیم کرد. مفهوم دیگری که باید با آن آشنا شد قطر سیلندرها و رابطه آنها در انتقال ورق چاپی است، می دانیم ماشین های چاپ چند رنگ با ساختار تک واحدی از سیستم سه سیلندری بهره می گیرند. در این ماشین ها معمولا سیلندر چاپ با سیلندر لاستیک هم قطر است. هم قطر بودن سیلندر باعث می شود تا هم دور نیز باشند، یعنی به ازای هر دور سیلندر لاستیک، سیلندر چاپ هم یک دور میزند. این موضوع در ماشین های چاپ که دارای سیلندرهای چاپ با قطر دو برابرند، متفاوت است. در این صورت هر دو سیلندر لاستیک برابر با نیم دور سیلندر چاپ خواهد بود.

 

 

منبع : کتاب ماشین آلات صنایع چاپ
ترجمه : داوود لطفی

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *