نخستین و اصلی ترین دلیل مخالفت با ورود ۲۰۰۰ تن کاغذ تحریر، نبود نماینده چاپخانه داران در کارگروه تنظیم کاغذ است.
علیرضا صدقی (کارشناس خبری چاپ) در یادداشتی از عدم حضور نماینده ای از چاپخانه داران پایتخت در کارگروه تنظیم کاغذ و معرفی فردی از سوی اتحادیه انتقاد کرده است.متن کامل این یادداشت بدین شرح است:
این تلخی بیپایان
در روزگاری که نفس های صنعت چاپ ایران به شماره افتاده است، هر روز خبری تازه و تلخ از راهروها و دهلیزهای بیکفایتی، بی توجهی و ناکارآمدی به گوش میرسد.
ماجرا از این قرار است که در « کارگروه تنظیم کاغذ » کشور که به همت وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت، معدن و تجارت راه اندازی شده است، هیچ نماینده ای از چاپخانه داران پایتخت که اکثریت ظرفیت چاپی کشور را به خود اختصاص داده، حضور ندارد.
این در حالی است که وزارت ارشاد طی مکاتبه با اتحادیه چاپخانه داران تهران، خواستار معرفی نماینده ای از سوی این اتحادیه جهت عضویت در کارگروه موصوف شده بود. لیکن « رئیس اتحادیه » به دلایلی نامعلوم و بدون اطلاع هیات مدیره از معرفی نماینده استنکاف کرده، در نتیجه درخواست ورود ۲۰۰۰ تن کاغذ تحریر و بقیه اقلام مصرفی اعلامشده از سوی تعاونی چاپخانه داران رد شد. بدیهی است نخستین و اصلی ترین دلیل بروز این وضعیت، نبود نماینده چاپخانه داران در این کارگروه است. به نظر می رسد رئیس اتحادیه باید به پرسش هایی در این خصوص پاسخ دهد:
۱. عدم معرفی نماینده با چه هدفی صورت گرفته است؟
۲. چرا موضوع در جلسه هیات مدیره اتحادیه مطرح نشده است؟
۳. آیا هیچ یک از اعضای تعاونی چاپخانهداران که تنها چند متر با اتحادیه فاصله دارد، نمیتوانست نماینده چاپخانهداران تهران معرفی شود؟
۴. آیا هیچ کارشناسی در حوزه کاغذ و مواد اولیه در صنعت چاپ تهران وجود نداشته است؟
۵. با توجه به موقعیت خطرخیز فعلی، رئیس اتحادیه به چه کاری مشغول است که نسبت به این مسئله مهم بیتوجهی کرده است؟
۶. چه کسی و چطور میتواند پاسخگوی این خسران بزرگ به چاپخانهداران تهرانی باشد؟
۷. ریاست فعلی اتحادیه چه اموری را در اولویت قرار میدهد و نتیجه سه سال سکانداری اتحادیه چاپخانهداران توسط ایشان چه بوده است؟