💢💢
چاپ علیرغم سادگی در بیانش پیچیدگیها و تنوع بسیاری دارد و امروزه دانش چاپ یک تخصص فنی و مهم بحساب می آید، فرق میان تصاویری که در صفحههای نمایشگر دیجیتالی میبینیم و آن چه که در چاپ بر روی انواع کاغذ و مقوا ایجاد میشود، بسیار و تحت تاثیر عوامل گوناگونی میباشد. فصل ختام اکثر کارهای طراحی یا نوشتاری که به منظور اهداف تبلیغاتی یا نشر ایجاد میشوند چاپ آن اثر است، بدیهی است که یک چاپ ضعیف یا آماده سازی غلط طرح برای چاپ، تمامی زحمات و ایدهها را به هدر میدهد و گاه خسارات مالی بسیاری را به همراه خواهد داشت به همین خاطر اشراف بر دانش چاپ یا استفاده از یک فرد متخصص در این زمینه، امری ضروریست. یکی از جذابیتهای این تخصص یعنی ناظری چاپ چند بعدی بودن آن است، یعنی اینکه هم میتواند حرفهای مستقل باشد و هم میتواند مکمل اموری چون طراحی، تبلیغات، نشر و بسته بندی نیز باشد.
💢💢
همانطور که برای ساخت و ساز به یک مهندس ناظر نیاز داریم تا سازه مان را طبق استانداردهای موجود برپا کند، برای تولید یک پروژه چاپی به مراتب نیازی بیشتر از یک سازه به یک ناظر چاپ ( مهندسی چاپ ) نیاز داریم تا از باطله شدن کار و هدر رفتن سرمایه مان، جلوگیری کند. در کار ساخت و ساز چنانچه هر قسمتی ایراد و اشکالی داشته باشد امکان بازسازی آن وجود دارد اما در یک کار چاپ شده اشکال دارد، امکان هیچگونه بازسازی وجود ندارد و هیچ راهی جز باطله کردن آن نداریم.
💢💢
رشته مهندسی چاپ به عناوین مختلفی در سراسر دنیا مطرح می شود.
مثلا در ایالات متحده با این عناوین هست:
▪️ Printing Technology
▪️ printmaking
و یا در آلمان و فرانسه به نوعی دیگر!
متاسفانه به دلیل گرایش کم به این رشته، عموما ناشناخته باقی می ماند.
این رشته جزو رشته های فنی بوده و درمدارس فنی و حرفه ای تدریس می شود. ولی اینکه در دانشگاه ها این رشته هم تدریس می شود باید بگوییم که: بلی.
درست است که این رشته فنی هست، ولی دانشجویان رشته های هنر هم واحدی را با این نام پاس می کنند. همینطور دانشکده های نشر و چاپ هم در دنیا وجود دارند.
همین طور در رشته های علوم انسانی در مقاطع فوق لیسانس گرایشات مدیریت نشر هم وجود دارند.
ظاهرا این رشته فقط در کشورهای اروپای غربی و ایالات متحده و کانادا وجود دارد ولی مثلا در کشور امارات مراکزی خصوصی هستند که آموزشهای مختلف در زمینه چاپ رو به متقاضیان میدهند که البته در انتهای دوره مدرک معتبریارائه نمی دهند.
در ایران واقع در بازار این کار افرادی هستند که شناخته شده می باشند و از طرفی بسته به نوع کار شرکت (انتشاراتی یا تبلیغاتی یا چاپخانه)، عموما مدیران شرکتها، تخصص مربوط به نظارت چاپ را هم دارند.
تقریبا اکثر متخصصین بر حسب تجربه توانستند این کار را شروع کنند و به حد بالا برسند.
منابع:
🔸اپلای براد
🔸الهه ی قلم
🔸کیش مهر
“جهت استعلام قیمت چاپ و درخواست مشاوره و تماس توسط کارشناسان ما کلیک نمائید”
“فرم درخواست”