🔸 رئیس اتحادیه صادر کنندگان صنعت چاپ ایران «بابک عابدین» گفت: حمایت از تولیدات صنعت چاپ و بسته بندی توسعه صادرات و ارزآوری را نصیب کشور می کند، این در حالی است که ایران در صادرات تولیدات چاپ و بسته بندی در منطقه رتبه ۴ را پس از کشورهای ترکیه، عربستان و عمارات به خود اختصاص داده است. هم اکنون نگاه دولت به صنعت چاپ به دلیل واردات مواد اولیه نگاهی نادرست است در صورتی که توانمند کردن این صنعت می تواند ارز صادراتی قابل توجهی را به کشور وارد کند.
🔸 وی با اشاره به افزایش نرخ ارز ادامه داد: هرگونه افزایش نرخ ارز ابعاد گسترده ای را در حوزه تولید به همراه دارد این تحولات تاثیر مستقیمی بر صنعت چاپ و صنایع زیردستی دارد. مشکلات متعدد اقتصادی در کنار این نوسانات ارزی شرایط دشواری را برای این صنعت ایجاد کرده است. هم اکنون نگاه دولت به صنعت چاپ به دلیل واردات مواد اولیه نگاهی نادرست است در صورتی که توانمند کردن این صنعت می تواند ارز صادراتی قابل توجهی را به کشور وارد کند. با نگاهی به تجربه کشور های موفق می توانیم برنامه های درستی را در راستای به دست بیاوریم برای مثال، چین بهعنوان بزرگترین تولیدکننده در دنیا طی۲۵ سال گذشته تنها بین ۱درهم و یا ۲دهم درصد نوسان قیمت ارز داشته است این ثبات باعث میشود تا سرمایهگذاران با اطمینان بیشتر و حس اعتماد بالاتری برای سرمایهگذاری وارد بازار شوند درعینحال افزایش رونق بازار صادرات یک مزیت محسوب شده و تولیدکنندگان با فراغ بال بیشتری برای کار و تولید تشویق میشوند.
🔸 وی افزود: هماکنون تایوان و امارات با صادرات ۳۰۰میلیارد دلار در رتبه ۱۵ صادرکنندگان دنیا قرار دارد.
عابدین رمز موفقیت کشور های منطقه در صادرات تولیدات صنعتی را ناچیز بودن هزینههای گمرک و نبود مالیات دانست و افزود: امارات یک کشور تولیدکننده نیست اما با واردات کالاها و انجام بستهبندیهای مناسب توانسته است که سهم عمدهای از صادرات در جهان را به خود اختصاص دهد.
دبیر هیئتمدیره اتحادیه چاپخانهداران تهران گفت: تایوان نیز شانزدهمین صادرکننده دنیاست این کشور نیز سیاستها خاصی را برای خود در پیشگرفته است.
🔸 وی ادامه داد: توجه به توانمندی ها و پتانسیل های چاپ و بسته بندی با رویکرد صادرات مدار زمینه را برای دستیابی به افق های روشن و توسعه فراهم می کند. سیاستگذاریهای کارشناسی شده در کنار آن زیرساختهای مناسب زمینه را برای صادرات تولیدات چاپ و بسته بندی کالاهای تولید داخل فراهم می کند.
عابدین بیان کرد: تولیدات صنعت چاپ و بسته بندی مزیتی است که دولت آن را نادیده گرفته است و چنانچه رویکرد های موجود تغییر کند شاهد رشد و توسعه صنعت چاپ در کشور خواهیم بود.
ترمیم چالش ها
🔸 رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ ایران اظهار کرد: تجربه نشان داده باید ابتدا زیرساختها را تقویت کرد همچنین توجه به کیفیت و کمیت بازاریابی و بازار سازی قیمت مناسب در بازار همچنین ثابتقدم در بازار و عرضه باکیفیت کالاها سبب میشود تا صادرات رشد قابلتوجهی را بگیرد و بتوانیم در مقابل بازارهای رقیب استوار و توانمند حرکت کنیم.
🔸 وی بیان کرد: برنامههای که در غالب آن بتوان حمایت لجستیکی، یارانه تسهیلات و انرژی همچنین حربههایی که دولتها برای صادرات محور کردن تولید در نظر میگیرند و مشوقهای صادرات و تضمین کردن قراردادهای صادراتی میتواند رویکردهای مناسبی را در مسیر توسعه فراهم کند.
🔸 عابدین گفت: یکی از راهکارهای پیشنهادی برای حمایت از صادرات این است که کسانی که تولیدکننده و صادرکننده واقعی هستند را شناسایی کنیم و برای آنها امتیازاتی در جهت حمایت از صادرات قائل شویم، مثلاً مابهالتفاوت نرخ ارز واقعی که متناسب با تورم است را با نرخ ارز مدیریتشده (شناور) فعلی به صادرکننده واقعی بپردازیم یا اینکه مثلاً امتیازات خاص معافیتهای مالیاتی یا بیمه را برای آنها قائل شویم، اما اگر بخواهیم متناسب با تورم، نرخ ارز را افزایش دهیم قطعاً تبعات تورمی به دلیل حجم بالای واردات مواد اولیه و ماشینآلات و کالاهای سرمایهای به کشور دارد.
وی در پایان گفت: حمایتها ادامه یابد تا زمان واحد تولیدی به صادرات نزدیک شود. حمایت از همه واحدهای تولید سیاست مناسبی نیست و در جامعه امروز نمیتواند نتایج خوبی داشته باشد
نگاه نادرست دولت به صنعت چاپ